Vinnere av Risvollan-quizen 2020

Tusen takk til alle som deltok på Risvollan-quizen 2020!

De heldige vinnerne av en jubileumskopp er:

Mia Berg Øyen
Diana Mischke
Solveig Dahle Hermanstad
Cecilie Klüver
Janne Berit Volden
Sølvi Rotås Stokkeland
Hege Kristin Aune
Karen Riis
Espen Aadal
Frode Pedersen

Gratulerer!

I åpenhetens navn:
Vi har brukt skripteprogrammet «Powershell» for å trekke 10 tilfeldige vinnere av de som svarte riktig på alle spørsmålene.

Koppene kommer i postkassen så snart vi får de levert.

FASIT PÅ QUIZEN:

Spørsmål 1

Risvollan borettslag ble det første borettslaget i Norge med konsesjon for lokal-TV i kabelnettet. Hvilket år ble TV-Risvollan startet?

Svar: Kanalen startet som informasjonskanal i 1991, men ble gitt konsesjon for lokal-TV i 1998 (vi aksepterer derfor begge svar).

Spørsmål 2

Risvollan borettslag er Norges største frittstående borettslag. Hvor mange leiligheter består borettslaget av?

Svar: 1113 leiligheter

Spørsmål 3

Da Risvollan borettslag feiret 25-årsjubileum, sto det en jubileumshilsen fra ordføreren i Rislappen. Hvem var ordfører i Trondheim for 25 år siden?

Svar: Marvin Wiseth

Spørsmål 4

Mange store gårder måtte vike når borettslaget skulle bygges. Møterommene på administrasjonsbygget til borettslaget er oppkalt etter to av dem? Hva heter de?

Svar: Blakli og Risvoll (og det «hemmelige» rommet Utler som de i administrasjonen visste om, men ikke quizmaster : P )

Spørsmål 5

Hvis du drar innom administrasjonen i Risvollan borettslag, sitter det en blid og trivelig dame og møter deg i resepsjonen. Hva heter borettslagets sekretær?

Svar: Grethe Iversen

Spørsmål 6

Utenfor Ristunet står apparater til å trene parkour. Parkour er en bevegelsesidrett hvor målet er å komme fra A til B på den mest effektive måten. Hvilken James Bond-film starter med en heftig parkour-scene, hvor Bond jager skurken gjennom en byggeplass?

Svar: Casino Royale

Spørsmål 7

I dag tar busslinje 11 deg med fra endeholdeplassen på Blakli og ned mot byen. Men før AtB la om rutene var det et annet linjenummer på denne bussen. Hva var det?

Svar: linje 8

Spørsmål 8

Det har aldri gått trikk til Risvollan, men mellom 1955 og 1968 gikk Singsakerlinjen til Rosenborg. Hva heter den eneste eksisterende trikkelinjen i Trondheim i dag?

Svar: Gråkallbanen (også kjent som Liantrikken)

Spørsmål 9

Mye god matjord måtte gå med i byggingen av Risvollan. Ifølge Landbruksdirektoratet, hvor mange prosent av landarealet i Norge brukes til å dyrke mat? Er det 3%, 5% eller 7%

Svar: 3 %

Spørsmål 10

I dalen ligger Risvollan Barnehage Midlertidige. Siden når har barnehagen ligget midlertidig plassert her?

Svar: 2007

Spørsmål 11

I marka ligger Estenstadhytta som trondheimere har valfartet til i mange år. Når ble Estenstadhytta bygd?

Svar: 1958

Spørsmål 12

Risvollans beboere her heldige som bor så tett på den fantastiske Estenstadmarka. Bare noen minutters gange inn i marka kan du møte på et yrende dyreliv med elg, ekorn, rådyr, hakkespett osv. Ifølge Alf Prøysen, hva heter ekornet som bor i toppen av et tre, og skal erte frøken skjære og en gammel kråkemann?

Svar: Nøtteliten

Spørsmål 13

Da borettslaget fylte 25 år var det et yrende liv på Risvollansenteret, med mange spennende butikker. Er det noen som husker bakeriet utenfor Rimi eller Miranda gaver og interiør? Her lå også storstua, hvor generalforsamlingene foregikk og det ble arrangert diskotek for barn. Men er det noen som vet når senteret ble grunnlagt?

Svar: 1973

Spørsmål 14

Utleira idrettslag er ett av flere idrettslag i nærområdet vårt. I dag kan barn og voksne trene til ulike idretter i den store flotte Utleirahallen. Når sto denne hallen ferdig?

Svar: 2015

Spørsmål 15

Administrasjonsbygget vårt ble oppført i 2015, og i 2017 var det nominert til en pris for sin arkitektur. Vi vant ikke prisen, men fikk hedrende omtale. Hva heter denne hedersprisen som Trondheim kommune deler ut hvert år?

Svar: Trondheims kommunes byggeskikkpris (Byggeskikkprisen)

Legg igjen en kommentar